woensdag 12 augustus 2009

Museumnacht Antwerpen



8 augustus was een zwoele avond. Voor de eerste maal hebben we meegedaan met de Museumnacht, die ondertussen is uitgegroeid tot een zomerklassieker. We kregen een polsbandje dat ons voor de rest van de avond toegang gaf tot alle deelnemende musea. Wij hadden er enkele uitgekozen en gingen eerst naar het KMSKA. Ik ging nog eens de schilderijen van Rik Wouters opzoeken, want daar hou ik veel van. Als een van de eersten zijn we ook het pas gerestaureerde schilderij van Rembrand gaan bekijken. Na vele jaren in het depot van het museum te hebben gestaan, is er nu bewijs dat het schilderij "Portret van Eleazar Swalmius" echt van de hand van Rembrand is.

dinsdag 11 augustus 2009

Fotomuseum


In het Fotomuseum was er van alles aan de gang. Een van de statements was : dat de fotografie het spionagewerk grondig heeft veranderd. Je kon je er dus vermommen en met passende gadgets kon je je op catchy deuntjes laten vereeuwigen.

Paper Fashion



Als 3de museum bezochten we het MoMu. Daar was een tentoonstelling genaamd Paper Fashion : een unieke verzameling van papieren jurken uit de jaren 1960.
In 1966 verspreidde het Amerikaans papierbedrijf Scott Paper Comp. voor het 1st een papieren wegwerpjurk voor het publiek, als reclamestunt voor hun eigen producten. Sinsdien zijn papier en papiergelijkende materialen tot de verbeelding blijven spreken als alternatief voor textiel. Er werden jurken getoond van verschillende bekende couturiers. Vooral Walter van Beirendock had toffe, kleurrijke en "met doordenkertjes een mooie collectie. Let ook op de visjes-hoofddeksels.